Johnny Depp ska vittna i rättegången om förtal

Skådespelaren Johnny Depp väntas på tisdag vittna i sin förtalsprocess på 50 miljoner dollar (38 miljoner pund) mot ex-frun Amber Heard, som han anklagar för att ha smutskastat hans rykte.

Stämningen gäller en debattartikel som Amber Heard skrev för Washington Post där hon kallar sig själv för ett offer för våld i hemmet. Han förnekar att han skulle ha utsatts för misshandel.

Heard har lämnat in ett motkrav.

Den noggrant bevakade civilrättsliga rättegången, som äger rum i Virginia, är nu inne på sin andra vecka.

Juryn har lyssnat till bevis som lagts fram av det kända ex-parets tidigare terapeut, som beskrev hur Depp och Heard ägnade sig åt ”ömsesidigt missbruk”, samt av sjukvårdspersonal som behandlade Depp när han var på avgiftning från opiater.

Rättegången har hittills fokuserat på Depps uppträdande och huruvida han någonsin var verbalt eller fysiskt våldsam mot Heard. Advokater för Depp har anklagat hans ex-fru, som också är skådespelare, för att ha gett ”sitt livs föreställning” i sina beskrivningar av de påstådda övergreppen.

I måndags vittnade en sjuksköterska som anställdes för att behandla Depps drogberoende och som deltog i parets bröllop om att hon vid flera tillfällen såg Heard ”försöka skapa en konflikt” med sin före detta make.

Hon började ibland bråka med honom när han fick medicinsk behandling, sade sjuksköterskan Debbie Lloyd, som ofta reste med Mr Depp.

Inuti Johnny Depp och Amber Heards rättsliga strid

På tisdagen vittnade en ljudtekniker som har arbetat med Johnny Depp i nästan alla hans filmer sedan 1990-talet om att han aldrig har sett skådespelaren misshandla sina två barn eller deras mamma verbalt eller fysiskt.

Keenan Wyatt, som också är en vän till Depp, beskrev hur skådespelaren bär en öronlapp under inspelningen för att lyssna på musik och ibland få repliker till sig.

Rättegången väntas pågå i minst sex veckor och juryn har hittills fått ta del av två berättelser om Depp och Heards relation.

Heards team har framställt Depp som en missbrukande partner med en tendens till drog- och alkoholrusningar.

Depps team har framställt Heards påståenden om våld i hemmet som en ”bluff” och en beräknad strategi för att förstöra hans rykte.